Contact
Ons Thuis
Home
Wat wij doen
Over Ons
Openingstijden
Financiering
Vervoer
Vacatures
Stage lopen
Heeft u een klacht?
Vraag & Antwoord
Privacyverklaring
Zorgcoöperatie Brabant
Stichting
Contact
Vraag & Antwoord

Antwoorden op veel gestelde vragen:

Op welke manier onderscheid jullie aanpak zich ten opzichte van anderen? 

Omdat onze locatie dichtbij het centrum van de stad ligt maken wij gebruik van de mogelijkheden die  Eindhoven biedt. We maken verschillende uitstapjes en trekken erop uit om nieuwe dingen te (her)ontdekken. Denk daarbij aan het wekelijkse lunchconcert in het Muziekgebouw, een ijsje op de markt op een zomerdag, een haring op de weekmarkt, een museumbezoek of zomaar door oude straatjes lopen en buurten te herbeleven.

Wat zijn de kosten van de opvang per dag?

PGB tarief euro 70.88 per dagdeel.

Kan ik vrijblijvend een dag meelopen om de sfeer te proeven?

U kunt altijd een afspraak maken om vrijblijvend mee te doen, zodat u een beeld krijgt van het verloop van een dag en de activiteiten bij stadsopvang Ons thuis.

Kan ik, totdat mijn PGB (Persoonlijk Gebonden Budget) is geregeld, betalen uit eigen middelen?

Dat kan zeker. Na afloop van elke maand sturen wij U een factuur met het aantal deelgenomen begeleidingdagen. De kosten hiervan bedragen dan 60 euro per dag.

Kan ik, wanneer ik dat zelf wil, een dag bij jullie verblijven, zonder structurele afspraak?

Wanneer er voldoende plaats is op de gewenste dag is dat op afspraak mogelijk. Wel is vervoer voor die dag dan voor eigen verantwoordelijkheid en rekening. Dit komt bijna niet voor uit ervaring is gebleken dat een vaste afspraak meer structuur en continuïteit voor de groep brengt.

Kan ik ook 1x per dag gebruik maken van vervoer?

Wanneer iemand u alleen kan halen of brengen wordt voor u de andere rit geregeld.

Is er de mogelijkheid om even te rusten?Wij beschikken over 3 ruimtes, in een kamer staan een comfortabele stoelen waar ook goed in gelegen kan worden. Wij beschikken NIET over een bed.

Welke mogelijkheden hebben jullie om buiten te zitten of te verblijven?

Wij hebben een klein terras tot onze beschikking, waar wij geregeld buiten zitten om koffie of borrel te nuttigen. Ook gaan wij dagelijks in de buurt wandelen.